söndag 20 mars 2011

Dagens fundering : Morgonläsning

Förr på helgen brukade jag alltid läsa en liten stund i sängen, innan jag steg upp. Jag tyckte det var ett mysigt sätt att påbörja dagen. Numera blir det verkligen inte ofta, men i helgen fick jag en liten stunds läsning. Vaknade redan före 07.00 utan att kunna somna om och då passade jag på att ta upp en bok och läsa ett kapitel innan jag gick upp och pussade barnen. Det är ett bra sätt att starta dagen. Man blir så harmonisk av det!

Brukar du läsa på morgonen? Läser du innan du stiger upp?

12 kommentarer:

bokstödet sa...

Jag går alltid upp före de andra på helgerna och ligger och läser någon timme när det är alldeles tyst. Min bästa lässtund faktiskt

Boklusen sa...

Det låter som en väldigt härlig start på dagen, men det blir det aldrig för mig. Jag sover och så kliver jag upp!! Men det ska jag tänka på!

evalinn sa...

Det är det bästa som finns, att börja dagen med en stund med en bok, sån lyx! Sen läser jag alltid hela DN under/efter frukosten. Sen kan man börja dagen. :-)

boksnoken sa...

Med morgonpigga barn händer det inte ofta att jag får tillfälle att läsa på morgonen (även om jag själv också är morgonpigg)... Men ibland händer det faktiskt att jag får en stunds skön läsning på helgmorgnarna innan övriga familjen kommer igång :-).

boktagen sa...

Jag är så akut kissnödig på morgonen att jag inte har tid =) Tyvärr är det så att när jag väl är uppe går jag inte och lägger mig igen. Kanske borde göra det.

Hanneles bok-paradis sa...

Verkligen, jag gillar frukostar i sängen :)

BokMamma sa...

Jag läser gärna på morgonen. Risken är ju bara att man inte kommer ur sängen.

franziengland sa...

Förr läste jag alltid morgontidningen i sängen, i alla fall på helgerna, men det var innan vi fick barn... Nu försöker jag sova så länge jag kan varje morgon :) . Skulle inte komma på tanken att läsa bok då, men till frukosten händer det ibland.

Västmanländskan sa...

Nej, inte så ofta nu längre. Vi turas om att gå upp på helgmorgnarna och då kan det hända att jag ligger kvar och läser när det är min sovmorgon. Men om jag har en väldigt bra bok så måste jag erkänna att jag ibland tar med mig den in på toaletten och läser lite precis efter att jag har gått upp.

klok som en bok sa...

Nej inte innan jag stiger upp men ibland till frukosten:-)

Anonym sa...

På helgen planerar jag ofta för det. Vaknar, går upp på toan och sedan kryper jag tillbaka i sängen för en stunds läsning. Det är äkta vardagslyx för min del. Det allra bästa är när man vaknar utvilad en kvart tidigare mitt i veckan och hinner smita till sig en stunds läsning. Harmoni!

Boktokig sa...

Vad härligt att det var så många som tycker om att läsa på morgonen! Det ska jag tänka på nästa gång när jag ligger och läser en morgon. Då ska jag tänka att kanske ligger ni också och läser då.