onsdag 5 januari 2011

Ikväll blir det sällskapsspel - spelet Helt Genialt

Ikväll ska maken och jag sätta oss och spela sällskapsspel. Vi blev så sugna att spela efter att ha spelat hela nyårsaftonskväll samt en stund på nyårsdagen med våra goa vänner. Det spel vi tänkte spela ikväll heter Helt genialt. Vi har spelat det förr och tycker det är ett kul spel. Jag tänkte att jag kunde passa på att tipsa om det spelet till er. Det lustiga är att jag hade tänkt tipsa om ett spel som vi spelade på Nyårsdagen på just nyårsdagen, men det blev inte av. Så gjorde Ingrid ett inlägg om spel och så kände jag att "Nä, nu måste det bli av!". Det är kul när man peppas av andra! Det spelet som jag spelade på Nyårsdagen + barnens spel som de fick i julklapp kommer jag också att lägga ut information om, men det får vänta lite. För när jag har gjort inlägget klart ska vi skynda oss att sätta oss och spela så vi hinner spela. Barnen har precis lagt sig och lugnet har sänkt sig i vårt hus. 

Brickorna påminner lite om dominobrickor, men de är sexkantiga och har olika färgsymboler på sig. Man ska försöka få så många lika symboler i räta linjer åt alla håll från sin bricka. Desto fler i en linje, desto mer poäng. Dessutom har man 6 st spelpjäser i olika färger som det gäller att flytta fram på ett poängbräde. Man får flytta fram dem när man får poäng för sina färgsymbolbrickor. När man kommer i mål med någon av sina spelpjäser ska man säga Helt genialt och då får man en bonusomgång. Men det gäller att se upp, för när det inte går att lägga ut fler brickor så ser man efter vem som har en spelpjäs som flyttat fram minst antal steg. Det är den som förlorar.
Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Helt Genialt
Konstruktör: Reiner Knizia
Antal spelare: 2-4
Ålder: Från 10 år
Speltid: ca 30 min
Tillverkare: Kärnan
Kategori: Strategi

3 kommentarer:

Cathrine sa...

Åh det låter så kul! Jag älskar att spela spel.!!

Hanneles bok-paradis sa...

sällskapsspel är toppen

franziengland sa...

Ja, detta spelet verkar riktigt roligt och något för vår familj! Det är kul att ha några vänner som gillar att spela spel, så det inte bara behöver bli spel på julen.
Jag ser verkligen fram emot att höra om vad ni spelade på nyår och vad du köpte till barnen. Jag köpte ett i mellandagarna till barnen som de inte fått än. Det heter LogIQ. Handlar om logiskt tänkande och det gillar jag :) .