lördag 18 december 2010

Kulturhusets Rum för barn och den fina utställningen "Hur gick det sen?"

Jag var igår på en jättefin utställning på Kulturhusets Rum för barn. Utställningen heter "Hur gick det sen?" och är en utställning gjord på Tove Janssons bok som heter just "Hur gick det sen". Utställningen var gjord så att man klättrade genom/gick mellan boksidorna i boken. På en del ställen var det ljudinstallationer och på en del ställen hade man ställt fram saker "ur boken". Jag tyckte det var en härlig idé. Vilken kul utställning för barn att gå på. Fast jag tycker att helst ska man ha med sig en vuxen som läser varje sida i boken medan man går. Då får man mest ut av det hela!


Men det var inte bara utställningen som jag blev förtjust i. Nej, då! Jag blev även förtjust i själva Rum för barn. När de gjort denna bokhörna har de verkligen tänkt på barn. Det fanns trappor och gångar och små krypin. Helt underbart! Boknörden i mig tog över och jag gick och myste medan jag tittade mig runtomkring.


Men det var inte bara kul utan även vackert! Hmm... undrar om man kan ta med sig hela rummet hem? ;)


En chokladfontän fanns dagen till ära på plats. En chokladtokig boktokig kunde ju inte annat än att älska det!!!


Tove Janssons brorsdotter Sophia Jansson invigde utställningen. Vad kul att det var hon som fick inviga utställningen 


Så talade även scenografen Petter Ljungberg.


Ledsen Pockethexan att du blev lite kapad i förra bilden. Men här kan ni se en bättre bild på Pockethexan och hennes gäst Anni. Hon har också en blogg, men jag fick aldrig veta vilken.

Det fanns många trevlig människor på utställningen som jag växlade ett par ord med! Tänk vad trevligt att få gå på en fin utställning och få njuta av den, men även få möta en mängd trevliga människor.

Så bjuder jag även på en bild av det fina innehållet i den goodiebag som vi fick. Jag älskar redan min nya muminsax och chokladbiscottin skulle jag kunna äta ihjäl mig av! Pysselboken blir en överraskning till julaftonsmorgon för stora tjejen medan lilla tjejen ska få den fina tröjan som följde med. Påsen älskar jag och ska börja använda när jag ska fram och tillbaka till jobbet, för allt de där som inte ryms i min ryggsäck! Så fanns där i påsen även två böcker, som jag till min stora förtjusning inte läst! Vilken fin tidig julklapp detta blev!


Stort eloge till Linda Skugge och hennes medarbetare som ordnat detta fina evenemang!


2 kommentarer:

Boklusen sa...

När jag läser sånt här blir jag lite avundsjuk på er som bor nära storstan och får möjlighet att gå på sådana här evenemang. Sååå kul! Och goodiebags är aldrig fel;)!

franziengland sa...

Vilket jättefint evenemang!! Jättefina saker ni fick. Hade du med dig din stora dotter?
Chokladbiscottin ser ut att komma från Grännaknäcke... Jag älskar alla deras produkter, saffransbiscottin är fantastisk, och knäckebröden förstås!