torsdag 16 december 2010

Dagens fundering: julförberedelser och läsning går det ihop?

Det är bråda tider just nu om allt ska bli klart i tid till julafton. Julklappar ska inhandlas och göras till paket. Det ska städas och röjas. Det ska göras kakor och julgodis. Då är det inte så lätt att få till lästid. I alla fall inte för mig. Jag känner att egentligen skulle jag vilja ligga på soffan och läsa, men bara efter en liten stund stutsar jag upp för att fixa något. Fast städningen gör mig gott med. Nu kan man t ex gå in i vår matkällare och känna frid. Det känns helst undebart! Men det finns några platser kvar att städa innan julafton och jag har inte hunnit göra mer än knäck som julgodis. Tur att det är en vecka kvar!!! Kanske jag till och med hinner läsa lite. ;) Fast julkorten kom i alal fall iväg idag. Jag och dottern har gjort dem tillsammans i år och det var sååå mysigt!

Hur är det för er? Hinner ni läsa något eller är det fullt upp?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läsa hinner jag inte så mycket, men lösningen är ljudbok! Städning, kakbakning och matlagning blir så mycket roligare om man har en ljudbok i högtalarna eller i öronen. Själv lyssnar jag igenom Harry Potter- böckerna, det är en underbar uppläsning!

franziengland sa...

Nej, det är verkligen inte lätt att hinna läsa nu, fast jag lyckas ju inte läsa som du annars heller :) . Läser som vanligt en stund när jag lägger mig och i cd:n snurrar just nu Brott av Karin Fossum. Massor av julgodis har det däremot blivit sista dagarna. Fast jag har gett bort allt, ha ha. Nu är det bara att börja om :) .

Snöfrid sa...

Jag har ju varit ganska inaktiv ett bra tag nu, men idag läste jag faktiskt ut vinterns första bok! Känns onekligen bra :)
December är definitivt en stressig månad, men jag har alltid sett den som en månad då du har ledigt från jobb o skola (vilket iofs beror på...) och mitt i allt julstök kan njuta av en riktigt god bok. Fast det blir ju lite utspritt, ett par sidor här och där, precis som du säger.