fredag 19 november 2010

Dagens fundering: Vilka skulle du bjuda till bords?

På fredagarna i Go'kväll brukar någon känd person få berätta om sin drömmiddag. De berättar om vilka personer de skulle vilja bjuda  (och man behöver inte ta hänsyn till om de lever eller inte) och vad de skulle vilja prata om.  De brukar även berätta var de äter och vad de äter. Jag tycker det är både mysigt och intressant att se det programmet och hoppas på att få se det ikväll.

Jag brukar tänka på vilka personer jag skulle bjuda in och nu tänker jag författare. Vi skulle sitta på en trevlig uteplats med utsikt över vatten. Det skulle vara en ljum sommarkväll. Vi skulle äta lax med en god saffranssås och naturligtvis (chokladtokig som jag är) en god chokladdessert. Kanske en mäktig chokladfondant. Jag skulle bjuda in Terry Pratchett. Det skulle vara intressant att diskutera hans böcker men även samhällsfrågor med honom. Jag skulle även vilja bjuda in Mark Levengood. Som den tredje gästen skulle jag bjuda in Babben Larsson. Som fjärde gästen skulle jag vilja ha Astrid Lindgren. Jag tror med dessa personer så skulle det bli intressanta och mysiga samtal. Både diskussioner men även skratt. Jag tror det skulle bli en varm stämning.

Vilka författare skulle du bjuda in?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Till dig från mig för att jag gillar att läsa din blogg!
http://evacecilia.wordpress.com/2010/11/19/jag-tror-jag-danar-lite-grann/

franziengland sa...

Oj, det middagsbordet skulle jag gärna sitta vid :) ! Men du verkar makalös. Är inte det typ ett program som går då ALLA småbarnsföräldrar är som mest upptagna...., fast jag har ju inte järnkoll på svenska tv-tablån förstås.

Boktokig sa...

evacecilia: Tack snälla rara du!!!!

Boktokig sa...

franziengland: Jag har inte sett det så många gånger just när det går... men man kan se det på SVTplay! Väldigt praktisk uppfinning! Och så går det på SVT24 lite senare på fredagskvällen.