onsdag 10 november 2010

Dagens fundering - Vara utan bibliotek?

Vad skulle jag göra utan biblioteket? En värld utan biblioteket vore mörk och kall. Nog för att jag köper böcker också, men där finns ju så mycket! Dessutom är det så härligt bara att vara i den miljön. Jag verkligen älskar att vara på biblioteket. Det gör mig glad och lycklig! Jag skulle nog räkna det som mitt andra hem!

Jag tycker också om att åka dit med mina barn! De tycker det är veckans höjdpunkt när vi åker dit! Och för att inte tala om: Hur skulle min uppväxt ha varit utan bibliotek? De böcker som min mamma köpte räckte ju inte på långa vägar för att stilla mitt läsbegär. Så är det fortfarande. Jag behöver biblioteken för annars skulle jag ruinera mig medan jag försökte stilla läsbegäret. Sedan vet jag inte hur många raster som jag tillbringade på biblioteket på rasterna som tonåring. Vårt folkbibliotek låg alldeles intill skolan. Det var ljusa, fina lokaler med mysiga fåtöljer. Där kunde man sitta och prata om man inte letade böcker eller läste. Så ett liv utan biblioteket... brrr... det vill jag inte tänka på!

Skulle du klara dig utan biblioteket?

6 kommentarer:

Boklusen sa...

Nej, utan bibliotek vill jag absolut inte vara. Jag är ofta där och har ett jättebra kommunalt bibliotek nära där jag bor. Mina barn tycker också om att vara på biblioteket. Tänk att en del barn aldrig kommer dit, stackars dem...

Karin sa...

Älskar också bibliotek men ofta hittar jag inte det jag letar efter. Men då finns alltid BookMooch (http://bookmooch.com/) att ta till - också bra när ekonomin inte tillåter alltför mycket bokshopping...

Malin sa...

Jag har inte varit på ett bibliotek på flera år, men det senaste halvåret har jag återupptäckt denna fantastiska uppfinning!

Amy sa...

Jag älskade biblioteket när jag var yngre, jag kunde sitta där i timtal. Det var precis som du skriver mitt andra hem.
Nu har jag inte varit där på typ 2 år men kommer ihåg att när jag gick in dit kände jag bara: nu är jag hemma. :D

Boktokig sa...

Amy: Men saknar du inte att gå till biblioteket? Och varför går du inte dit längre?
Malin: Vad kul!
Karin: Nej, det är inte allti dman hittar allting man vill ha. Äve om jag måste säga art bibliotek väldigt bra!! BokMoch hajag själv inteprövt på.
Boklusen: Vad kul att ni också har ett bra bibliotek. Jag håller med dig Stackars dem!!!

franziengland sa...

Nej, jag skulle inte klara mig utan bibliotek. Jag är bibliotekstokig :) . Besöker t o m sådana på resor ibland. Innan vi valde hus utomlands besökte jag biblioteken på orten! Knäppt.
Vi har en fantastisk relation till vårt bibliotek i den lilla byn hemma och de låter oss ha långtidslån nu när vi bor utomlands. Såväl mamma som svärmor och min bästa vän är lärare och bästisen sa att om jag bara ser till att barnen läser böcker på svenska behöver jag inte vara orolig att de inte klarar sig när vi flyttar hem igen och det verkar stämma. De lär sig så mycket av att läsa, stavning, ordförråd, svensk historia och geografi etc. Vi har ca 100 böcker här från biblioteket i Sverige och varje gång min man åker hem tar han vägen förbi biblioteket och lämnar/lånar nytt. Det har varit ovärderligt för oss att ha denna förmån!
Biblioteken i England är ganska annorlunda mot dem hemma, men nu ska jag inte orda om det...
Hoppas att du såg att jag skrev en hälsning till dig direkt i min blogg också.
Tack för påhälsningen. Allt gott!