måndag 22 november 2010

Dagens fundering - Väntar på

Det finns några författare som jag har väntat länge på att de ska komma ut med en ny bok. Det är Giles Blunt vars böcker jag läst med förtjusning. Det är Torey Hayden, som jag plöjde igenom under slutet av 90-talet och även några under 2000-talet, och älskade. Så finns det säkert fler som jag inte kommer på i skrivande stund. Det är så jobbigt att gå och vänta och vänta! Nu har jag sett att Giles Blunt äntligen kommit med en ny bok i sin serie om Cardinal... fast den har getts ut på engelska och finns bara att köpa via Amazon. Jag undrar när den kommer på svenska!?! Ska jag invänta det eller ska jag äntligen låta min väntan få ett slut?

Vilken bok har du väntat länge på?

10 kommentarer:

Lisa H sa...

Väntar på att Donna Tartt ska komma ut med en ny bok! Har någonstans läst att den är tänkt till 2012..

Boktokig sa...

Jag har inte läst någon bok av henne. Kanske jag ska vänta ett litet tag till innna jag läser hennes Den hemliga historien så jag inte behöver vänta så länge! ;) Men läsa den ska jag!

Lisa H sa...

Jag har bara läst Den lille vännen av Tartt och den är superbra! DHH har jag en gång påbörjat men de var nog inte rätt tid och plats för mig och den boken vid den tidpunkten, så den lade jag åt sidan då, men ska läsa den också så småningom :)

Boktokig sa...

Det var kul att höra att den lille vännen var så bra! Den åker snabbt in på min Att läsa-lista.

franziengland sa...

Oj, vilken bra fundering! Här är det oftast barnböcker vi väntar på nästa bok för. Just nu kommer jag inte på en enda vuxenbok....känner att det redan finns tillräckligt många bra böcker som jag inte läst. Däremot skulle man ju vara sugen på att läsa några personers biografier om de skulle skriva dem.
Jag däremot väntar på att de ska släppa en TV-serie i box (eller vad det heter). Vi äger inte en enda "box" och vi följer inte så många TV-program över huvud taget, men för länge sedan gick ett program som hette "En härlig tid" och var ett barnprogram om en killes uppväxt på 60-talet. SÅ bra och nu vill jag att barnen ska få se den. Då vi bor i England styrde jag därför kosan mot HMV för att köpa den (där brukar ju finnas allt). Det visade sig att jag inte varit den enda som frågat efter den (varför tror man alltid att man är så unik om sina tankar och idéer :)) ) och att den varit planerad för utgivning i två år, men att det blivit uppskjuten flera gånger. Får alltså bärga mig ett tag till...
Svar om barnens inställning till skolan lovar jag att skriva i nästa inlägg på min blogg.

franziengland sa...

Hoppsan, det blev en rätt lång skolutläggning på bloggen till dig, hoppas du hinner se den annars vet du att den finns där och du kan gå dit och läsa längre fram någon gång när du har tid.

Anonym sa...

Jag väntar på Niffeneggers nästa!

Annika sa...

Att Blunt har släppt en ny bok i serien om Cardinal gläder mig oerhört mycket. I övrigt väntar jag alltid på att mina favoritförfattare skall släppa nytt: Mark Billingham, Stephen Booth, Elly Griffiths bara för att nämna tre.

Ylva sa...

Jag håller på med Juliet, naked av Nick Hornby som jag väntat på skulle bli översatt (den heter så på svenska också) och den är verkligen sååå bra! Som Hornby ska vara, men inte varit på länge.

Boktokig sa...

franziengland: En härlig tid var en jättemysig serie. Den skulle jag vilja se igen! Jag har läst det nu! Intressant!

fullbokhylla: jag med!

Annika: Elly Griffiths väntar jag med på, fast inte lika starkt som Cardinal-serien.

Ylva: Vad kul att den var så bra när du nu väntat så länge!!