måndag 29 november 2010

Dagens fundering: Narnia-böckerna


Idag, men år 1898, föddes CS Lewis. Det är han som skrivit böckerna om Narnia. Dessa böcker betydde otroligt mycket för mig som barn! Jag har läst dem flera gånger, speciellt Häxan och lejonet. Både som barn, men även som vuxen. Jag har sett de filmer som gjorts av Häxan och lejonet. När jag tänker på Narnia-böckerna fylls jag fortfarande med värme, men även med den där magiska känslan av att allt är möjligt. De öppnade upp en fantastisk värld med nya möjligheter för mig. Jag har alla böckerna och de står i min bokhylla och jag skulle aldrig, aldrig någonsin göra mig av med dem!

Har du läst Narnia-böckerna? Vad betyder de för dig?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag håller med dig precis! Jag fick Narnia- böckerna när jag var tio-elva kanske och sedan dess har jag läst dem hundra gånger känns det som. De är helt underbara och öppnar verkligen fantasins dörrar, och jag har också jättefina illustrationer i den upplagan jag har. De har verkligen en hedersplats i bokhyllan! (Och förresten såg jag trailern till Kung Caspian och skeppet Gryningen när jag var på bio senast. Det kändes som att de har ändrat ganska mycket i den...)

...med näsan i en bok... sa...

Häxan och lejonet är nog den bok jag har läst flest gånger, både som barn och vuxen. Jag fullkomligt älskar den och jag älskar Aslan. Har även läst de andar böckerna i Narnia böckerna men de har jag inte tyckt lika bra om.
Kommer du ihåg den teckande filmen "Häxan och Lejonet" som alltid gick på julen förut? Varje år längtade jag efter att få se den. Undrar om man kan få tag på den nu?

Cicci sa...

Jag älskar dem, speciellt de två första. "Min morbror trollkarlen" är min favorit, men den skall man enligt Lewis läsa sist. Har läst dem om och om igen även på engelska. Men av någon anledning så äger jag dem inte, så det är nog dax att inhandla dem på nästa års rea.Jag har sett filmen "Häxan och lejonet" och tycker att de lyckats riktigt bra med den.

franziengland sa...

Jag känner mig helt utanför :). Förstår inte alls varför ingen uppmärksammade mig på dessa böcker då jag var barn, för de gick mig helt förbi, och då ska sägas att jag läste MYCKET när jag var liten...
Köpte dock hela serien till våra barn för några år sedan och har börjat läsa dem för dem. Förstår precis vad ni menar nu!

Ylva sa...

Jag har läst alla men för länge sedan och tyckte jättemycket om dem. Dessutom har jag sett den tecknade Häxan och lejonet som gick på TV när jag var liten (jag grät när Aslan dog) och sett första filmen som jag tyckte var bra.

Boktokig sa...

Härligt att se att så många älskar de böckerna!!!