tisdag 16 november 2010

Bokmässans bloggambassadör

Jag tror bestämt att jag inte har berättat att jag är en av de utvalda att vara bokmässans bloggambassadör inför bokmässan 2011. Tänkte göra det och hade nästan för mig att jag hade gjort det, men hittar inget inlägg om det. Det är i alla fall jättekul och jag känner mig ärad att jag blivit en av de utvalda. Vi ska skriva inlägg på Bokmässans community om litteratur och kultur. Det ska både bli kul och spännande! Nu gäller det bara att hitta de andra som också är Bloggambassadörer!

Bokmässan 2011 ska ju handla om tyskspråkig litteratur och jag känner naturligtvis mig nyfiken på att hitta fler tyskspråkiga författare. Så planerna är att läsa ett gäng tyskspråkiga böcker. Men inte på tyska, för det går inte alls. Den tyska jag kan är väldigt begränsad... till en handfull ord så där. Så då kan det bli en aning svårt att få något sammanhang i böckerna. ;)

Jag tar tacksamt emot alla förslag på tyskspråkig litteratur!

10 kommentarer:

Ylva sa...

Tack, snälla för award! Min kompis Maria ska också vara ambassadör, läs på http://mariasbokliv.wordpress.com/

Pockethexan sa...

Vad kul att du också e me!
O vad bra att du skrev att du också har glömt att skriva att du är ambassadör för det har jag också dragit på att skriva och berätta om!

Visst väntar man väl på att det ska komma något "sammanställande" papper där de pressenterar alla, el. är det tänkt att vänta till efter mötet i feb. (som jag inte vet om jag kan vara med på..<;( )

Kramis från en som det nog var länge sen jag läste något tyskt..
<;D

PS.du vet väl vem det är som har tipsat om oss?..."En bokcirkel för alla"!DS
PPS;..tror jag.<;D DS

Pockethexan sa...

PPPS:kommer du på "Non smoke"-eventet på söndag?DS

Emmas Bokhylla sa...

Grattis, vad roligt! Tipsa garna om nar ni borjar, sa jag kan folja er aven dar!

klok som en bok sa...

Vad kul, grattis! När jag igår funderade över mina favoritförfattare så dök namnet Ingrid Noll upp, och hon räknas nog som tysk tror jag, även om hon är född i Asien. Hon skriver väl i alla fall på tyska och bor i Tyskland!?

franziengland sa...

Absolut en ära. Grattis!

Boktokig sa...

Tack allihop!!! :D

Karin sa...

Cornelia Funke's Tintenherz triologi! Mycket bra tyskspråkig litteratur. Och som faktiskt har böcker och läsning som röd tråd rakt igenom. Bläckhjärta heter nog första boken på svenska. Finns också i engelsk översättning - Inkheart. Men se INTE filmatiseringen av första boken!

Allesautobahn sa...

Tysklandsbloggen Allesautbahn kommer att tipsa om tyska böcker på svenska och på Goethe-biblioteket (Goethe-Institut, Bryggargatan 12 a) i Stockholm kan man låna en hel del tyska romaner på svenska och tyska. Här kan man även låna tyska filmer, ljudböcker, musik, facklitteratur, serier, barn- och ungdomsböcker med mera - alldeles gratis! Goethe-institutet är även en av de aktörer som håller i snörena när det gäller Bok & Bibliotek 2011 och aktiviteter ich evenemang är på G!

Boktokig sa...

Tack för tipsen!!!!