måndag 13 september 2010

Dagens fundering: Prata böcker

Jag älskar att prata om böcker och att höra vad andra tycker och har tänkt när de läst en bok. Det är det som gör att jag tycker det är så kul med bokcirklar. Naturligtvis är det också kul att träffas ett gäng och prata om andra saker också, men just mina bokcirkelträffar gör mig lycklig för att jag får prata böcker.

Det tillför en extra dimension till boken att få prata med mina vänner och dela upplevelser ur boken. Jag vill höra om de andra upptäckt samma saker som mig och om de känt det jag känt. Jag vill också höra om saker som jag inte lagt märke till eller funderat över. Det är så intressant att höra vad boken väckt för tankar och associationer hos de andra.

Vilka av er träffas och pratar böcker i en bokcirkel? Varför tycker ni om det?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Precis som du känner jag att det ger en extra dimension att få höra vad andra människor tycker om en bok. Jag har ju dessutom dragit igång en bokcirkel via min blogg, så jag har lärt känna nya människor via böckernas värld!

Ylva sa...

Jag hoppas att vi snart får igång en cirkel på gymnasiet där jag jobbar. Det är så kul att höra eleverna prata böcker med oss på ett avslappnat sätt utan att tänka på betyg.

a-lo sa...

Jag har varit med i en i fyra år och ser alltid fram emot träffarna. Visst är det intressant att höra andras perspektiv, men i sanningens namn så äter vi, dricker vin och pratar om helt andra saker ungefär 70 procent av tiden :-)

Pia sa...

Jag har aldrig testat en bokcirkel man jag skulle absolut kunna tänka mig att testa.

Boklusen sa...

Jag är med i en bokcirkel och gillar det skarpt. Vi pratar böcker och mycket annat, samt äter god mat. Där är det tillåtet att frossa i allt bokprat. Jag frågar ofta vad olika människor läser just nu, men har börjat fundera över om det är okej... Det kanske finns någon som tycker att jag snokar;)!